Tuesday, 27 August 2013

#4

heyyy. they still dont know bout you. they keep asking, they wanted to know who you are. but still im not ready to tell them all. they cant even guess who you are. perhaps i'll tell them after you leave this place. but depends hahaa i must say that im good at keeping secret hehee

Monday, 26 August 2013

#3

your presence brings much happiness to me. you make me smile for no reason. thank you for that even though you dont even know it. 'spending time' with you,
today was the best Monday ever so far.




meeting you again tmrw.

Sunday, 25 August 2013

teringin nak tahu

kau akan rindu aku ke
kau akan menangis ke tiap2 malam
kau akan tatap ke gambar2 aku
kau akan rasa sunyi ke
kau akan lupakan aku ke

bila aku dah takde lagi nanti?

wo he shouji

mesti tak paham en tajuk post aku ni muehehe :p maksud dia 'saya dan telefon bimbit' fuyohhh pandainya aku berbahasa mandarin. acah acah je ntah betul ntah tak ayat aku -.- tanpa membuang masa lagi, moh kita terus ke topik asal. asal tetiba aku nak cerita pasal henpon ni?? sebab... hehehe




aku start guna telefon bimbit ni masa darjah 6. tu pun aku mintak tuh. kalau tak mintak tak merasa ler alamatnya. disebabkan cemburu buta dengan kengkawan lain yg pakai henpon, aku pun merengek-rengek ah kat ayah, 'ayahhh. nak henpon... kawan2 akak sume ada henpon dah...' ayah aku terus bagi aku seketul samsung yg aku pun taktau model apa. takdak camera, warna hitam, saiz ala ala nokia 3310 tu, takdak pemain lagu. memang boleh call and mesej saja cuma skrin dia ada warna. tu pun aku dah berbangga lol aku ingat lagi phone tu ada recorder and boleh record selama 30saat. lawak sangat hahaa aku slalu main dengan adik2 aku. malangnya tak lama aku guna, phone tu dicuri masa rumah aku kena pecah masuk tahun 2007.


aku rasa yang nilah kot hahaa

but masa tu aku dah pakai phone lain sebab one day ayah bawak balik satu phone nokia ni model 6101 which is henpon idaman aku waktu tu hahaha seronok gila walaupun phone tu dah calar2 (obviously 2nd hand tp kanak2 jahil mcm aku waktu tu tahu apa?) and phone ni kira upgrade lah sikit sebab boleh main lagu and ada camera juga. aku teringat lagi masa first time nenek aku tengok henpon aku tu. dia kata 'bestnya henpon ada camera. uwan teringin jugak nak pakai henpon ada kamera' sebak hati aku waktu tu takleh tahan gila. rasa nak menangis dengar nenek aku cakap mcm tu. aku pun cakap balik 'nanti akak belikan uwan henpon yg ada kamera' pastu dia gelak je. aku harap sangat aku sempat belikan dia. and air mata aku pun jatuh masa tulis benda ni...




tahun sama yakni masa aku pom 1, sekali lagi ayah bawak balik phone nokia, 5200 yang aku still guna sampai sekarang hehee tiap kali ayah bawak balik phone aku kebas, pastu yg aku guna sebelum tu aku pass kat mak aku kehkeh aku mmg kejam :3 sampai mak aku ada kata 'ayah kau bawak balik henpon je kau ambek. mama pakai yg lama je ye' lebih kurang cemtu ah hehee sorry ma :3 pastu time tu mmg kira phone aku lah yg paling canggih di abad itu ecewah ayat takleh nak riak lagi. nak ambek gambar semua pakai phone gemuk aku tu. sampai ke form 3 aku pakai phone tu. banyak kenangan :')




form 4 makteh aku bagi satu henpon nokia e7i ke apa tak silap tp china punya so pepaham jelah kennn. boleh masuk 2 sim. memula ok pastu lama2 mcm pfttt then makteh aku bagi iphone 3g wooo iphone woooo hahaa sila diam. juga china punya -_- semua yg boss dia bagi, yg klon semua dia bagi kat aku -.-  tp pakai jelah kan. dapat gak merasa pakai ipong walaupun klon punya hahah pun boleh masuk 2 sim jugaks. sampai satu tahap bila ipong tu betul2 bermasalah, aku stop pakai. teruskan dengan nokia e7i tu. phone ni pun masalah jugak sebnarnya tp sabar jelah sbb tu je yg aku ada.





masa pom five lak aku berangan nak pakai bb. aku mmg nak sangat pakai tak kiralah lambat atau cepat aku tetap nak dapatkan bb tu. prinsip aku kalau aku nak, aku mesti percaya aku dapat n aku mesti dapatkan walau apa cara sekalipun wahahaha ayah cakap tengok result spm aku cane. keluar je result spm terus tanya ayah, bila nak beli bb? ayah aku pulak dgn tak disangka-sangka malam tu jugak dia bagi kad atm dia suruh aku pegi beli sendiri esok harinya -__- ternganga mulut aku time tu hahaha ayah aku tanya nak beli yg torch ke apa ke aku ckp yg biasa2 dah ler. kesian pulak kat ayah aku, dah la aku meminta-minta pastu nak lelebih pulak :3 so sehari pas result spm kua aku dapat pegang BlackBerry 9780 yg sampai skrg aku pake hehee




tapi sekarang... bb kesayangan aku ni menyakitkan hati. selain asek jam tak memasal, bis susah nak mati. last aku subscribe yg weekly punya ni ntah bila ntah. sebelum raya aku rasa. haa bayangkan brapa lama... aku malas ah nak matikan sbb yela manatau celcom nak sedekah ke apa. and baru2 ni aku topup la 30 nak renew bis yg monthly punya pulak. aku try matikan yg weekly punya ni. tak boleh ! dah call celcom centre dia kata cuba send bb off ke 28882. pun tak boleh erghhh geram. so aku biar dulu. malam tu aku check balance aku guess what? tinggal RM0.01 SAHAJAAAAA!!! mmg menjerit aku time tu. 30 melayang begitu sahaja. terus aku takut nak topup. dah la aku tengah pokai ni. dan dengan itu saya sudah tawar hati dgn bb ini. rasa nak tukar phone lain. lagi2 bila dapat tau adik aku beli phone baru. tp dia pakai duit dia sendiri :3 and rumet aku juga dah tukar dari bb ke s3 skang -.- haih


awwhhh liam stahp!

bb ni yg aku puas hati, nak subscribe internet tu dialah yg paling murah antara phone2 yg lain. and walaupun dia bagi limit penggunaan, sepanjang setahun 5 bulan dan 3hari aku pakai bb ni tak penah lagi overused. mcm sesetengah phone kan selalu je terlebih guna pastu kena cas. bb tak, kau gunalah banyak mana pun, kau bukaklah apa pun dia takkan pernah overlimit. tu jelah. yg aku nyampah, bila nak ada instagram? so im thinking of changing my bb to... rahsia. tp kena pohon restu ayah dahulu. baru semua jalan hehehe kbye uolss.

Thursday, 22 August 2013

#2

we used to talk to each other, we used to exchange smiles, we used to laugh together. but then everything changed. we meet but we stay quiet. we stare to each other like a stranger. and i just need to know the reason why all of this happened.

Wednesday, 21 August 2013

#1

what would you do if your crush invites you to his open house?

Friday, 16 August 2013

August 16th

i know he will never read this but if only he knows...

he changed my life into a better one
he had taught me that being different is ok
he made me ignore those hates, those people who are cruel and judgmental
he taught me to be myself no matter what happens
he told me not to let anyone put me down or tell me that i cant do it
he taught me to choose the group of friends who i know will have my back no matter what
he made me accept the fact that everyone has a dark side
he taught me to never stop and lose everything but keep going instead
his smiles on those sexy lips make me smile along
his laughs are adorable
his voice is powerful
his music is so inspiring and never gets old
he enlightens my gloomy day
he made me realized that i have to work hard to achieve my dream
he made me believed that dreams do come true...

i've had this dream where i wanted to meet him so bad and finally i met him.
i've had this dream where i wanted him to follow me on twitter and at last he did followed both of my accounts.
i've had this dream where i watched him perform on the stage, guess what? i went to see him.
i've had this dream where i really wanted to meet him in personal, at least have a photo together. it all happened.
and i have this dreams where i want to be noticed by him, i want him to reply my DM, another photo with him, i want him to visit Malaysia once again. some of them may sound impossible but we cant predict the future.
dreams do really come true.

saturday, August 16th 1997 in Kell West Regional Hospital in Wichita Falls, Texas in room 205, 2nd floor




a star was born.




wish u a happy 47th birthday GREYSON MICHAEL CHANCE <3


2010
2011
2012
2013

hope u'll success in your career in the future, keep making inspiring music, ignore the haters, enchancers are always here for you, supporting u through good and tough times, please dont ever change, we love u for who you are, you'll forever be that boy who sang paparazzi on the piano who inspires us a lot ! please come to Malaysia soon because we miss you so bad, and everybody cant wait for your new music. ilysm <3





Wednesday, 14 August 2013

rekod kehadiran

so far

BEL311- O O
BMD101 -
CSC134 - O for theory class and O for practical
CTU263 - O O
HBU131 -
OMT155 -
OMT167 - O
OMT200 -

note:
O - ponteng
    - kehadiran penuh

and now mencari masa sesuai untuk penuhkan kuota ponteng :3

Monday, 12 August 2013

Raya 2013.

hai hai hai. basically tiap2 tahun aku akan post pasal malam raya dan raya. untuk tahun ni aku nak sekalikan je sebab cerita raya aku tak panjang. so here we go.




sepatutnya kalau ikut cuti uitm bagi, 5/8 baru start cutinya. tapi jumaat tu aku ada satu kelas sahaja dan telah pun diganti pada khamis tu. pack gilo nak mampus khamis tu. kelas dari 8pagi sampai 3 lebih. tension betul semua orang. and bas aku pukul 5, masa dah duduk dekat seat aku tiba2 ada arep hahaha dah la seat depan aku je. kebetulan sangat. then sampai kl central lepaking dulu dengan ida dekat mcD. lepas tu terserempak hafiz kenny kat lrt taman melati :o *teruja jap* kol 9 lebih baru sampai rumah.




disebabkan hari selasa baru balik kampung, mcm2 benda aku buat kat kl dalam masa 4 hari tu. jumaat pegi skolah ambek sijil spm di pejabat. sempat jugak lepak dgn ggm and iftar sama2 sabtu tu. last minute punya plan tuuu dan akhirnya berjalan dengan jayanya hahaha sanggup aku korbankan masa untk bersama-sama dekwan masa birthday dia. family makteh and uwan pun ada kat umah buka puasa sama2. but i keep in mind, ini jelah masa nak jumpa ggm. dah la tak dapat raya sama2. lepas ni ntah bila lagi nak jumpa since semua nak masuk degree dah. and sementara kat rumah tu sempat jugak sambung practice lagu irresistible. payah kalau practice kejap2 pastu benti. cepat lupa. and since i was craving for a pizza, suruh ppj buat delivery. lambat gila dia sampai wei tp kitorang tak kisah asalkan sampai dah la. rider yg hantar tu asek tunduk2 takut kena marah hahaha lawak gila




so pagi selasa balik kampung. uwan balik sekali dgn kitorang yay (: petang tu pergi bazar rembau memacam benda nak beli hahaha malamnya makteh and family pulak sampai. nasib baik family dia raya rembau tahun ni. at least ada anak2 dia yg 5 orang tu riuhlah sikit rumah tu hahaa and esoknya hari last puasa ntah kenapa penatnya lain macam padahal tak buat pape pun. mak and nenek aku busy masak for berbuka and untuk orang2 yg akan datang bertakbir. malam raya kan. malam raya, halaman rumah kitorang gelap gelita, lampu jalan tkde. nasib baik pasang pelita. dlm pukul 11 orang2 datang bertakbir raya while aku ngan cousin aku melantak laksa kat dapur. aku tak record pun masa dorang bertakbir hmm pastu paksu aku balik and dia bawak balik kucing2 dia sekali. comel gila wei macam kucing siam padahal mak dia dikutip kat tepi jalan je. aku tak brani tangkap gambar dorang banyak2. takut mati :B


yang ada rantai ni mak dia


yang ni semua anak2 dia :3

raya pertama aku mandi dlm nak dekat pukul 11 tu pun bila terdengar ada kereta masuk kat halaman umah. oh mcm biasa lah family paksu H :> guess what dia pakai kaler turquoise gak mcm akuuu arghhh kenapa samaaa?? bezanya aku cair, dia pekat. wargh malunya. tp raya ni rambut dia tak smart mcm last year. rambut ala ala izzue islam sebelum famous. mcm serabai kan hahaa lepas asar barulah kitorang gerak beraya. mcm tahun2 sebelumnya jugak, raya umah adik atuk, pastu ke rumah sebelah sekolah mak aku dulu and rumah toklang. ramai betul sedara kat kampung, mmg tak sempat nak pergi semua.


with le cousins

raya kedua lepas mandi je terus pakai tshirt biasa dulu. dah nak beraya baru tukar baju. lepas dah raya dua buah rumah barulah ke rumah paksu H :> sebab kat umah dia selalunya lama so kena pergi last hahaa this year ada laksa sarawak and aku makan walaupun rasa santan je lebih -.- sempat jugak tengok wedding album mak N a.k.a kakak paksu H and paklang D a.k.a abang dia. yelah aku kan tak dapat tengok dorang kawen. dorang kalau kawen mmg grand habis. jeles aku tengok >.< and sekarang maklang baru tu tengah pregnant (: perut dia bulat macam bola :o nenek aku kata kalau kanan kosong, maknanya perempuan. ntahlah ahaha




raya ketiga balik kl. sedih tak dapat lama2 dgn nenek aku masa birthday dia :'( sebab aku jugak mak aku kena balik kl and tinggalkan nenek aku masak sorang2 :/ then singgah nilai 3 kejap baru terus ke kl. sampai je kl terus rasa mcm kisah raya aku tamat sampai situ je. orang tengah seronok2 raya, aku packing barang nak balik kampus. sedih tak sedih terpaksalah kan. once ayah penah kata, 'pontenglah' but then dia kata balik, 'jangan. pelajaran tu penting' bila ayah dah kata mcm tu rasa mcm sebaklah kan. kalau ikut hati ni mmglah nak ponteng tp pikir balik rugi je rasa kalau ponteng. skolah pun aku tak ponteng tanpa sebab.




so raya keempat while everybody is sleeping aku bangun untuk kejar bas balik perak. while everyone tengah siap2 nak pergi raya, aku dalam bas balik kampus. petang syawal keempat, while everyone seronok2 beraya and bergelak ketawa, aku kat sini sorang2 iron baju untuk kelas esok. while semua orang berjaga malam tengok rancangan2 raya kat tv, aku pulak kena follow up balik assignment2 and kerja2 yg tak siap.




mengeluh punya mengeluh. ada orang yg tak dapat beraya langsung dengan family. ada yg tak dapat cuti raya langsung and terpaksa beraya kat tempat orang. jauh dari family. tu pun aku tak reti bersyukur lagi. uitm baik hati lagi bagi cuti. bukannya takde lagi raya tahun depan. mungkin raya tahun ni paling sedih. raya yg sangat singkat. so aku takkan biarkan sem ni jadi sedih mcm tu je. takpelah biar sedih sekarang, jangan sedih masa dapat result nanti. sem ni kalau tak dekan memang sia-sia aku sedih time raya. mmg sia-sia aku balik kampus awal. walaupun dah ada kuiz yg aku fail -_- sebab tak study -_- tp tak mustahil kan untuk naik balik? oh guys please pray for me. now teach me how to smile.




Tuesday, 6 August 2013

august 3rd

last two days, hari sabtu kitorang pergi one utama. dah lama tak lepak dengan ggm and we really had so much fun together walaupun sekejap. ok actually i have to thank this girl who posted her pic with 'one direction' on insta. teruja gila tengok gambar tu sebab nampak mcm real je and tak sangka pulak ada standees one direction dekat malaysia ni sebab aku ada google jugak, standees yg sama ada kat negara lain so kira international lah standees tu hahaa last time aku tengok ada the wanted punya je. and terus aku tanya dia which place and dia kata dekat tgv one utama. so dari situlah wujudnya idea nak pegi ou, point utamanya nak pergi jumpa one direction je hahaha sampai je sana jalan2 cari baju amal kejap then cari tgv. ou ni memang takleh lagi besar la agaknya -.- bila jumpa tgv jalan pusing2 naik atas turun balik tapi tak jumpa one direction. hampa kejap namun tak berputus asa terasa mcm niall memanggil-manggil nama aku dari jauh xD and boom !




first time jumpa standees tu mmg aku hentak2 kaki excited lah kat situ tanpa mempedulikan orang sekeliling -.- agak lama jugak lepak ngan one direction ni. hmm dorang ni sporting habis. tak kisah pun ambek gambar banyak2 kali ngan kitorang hahahaha and lepas tu kitorang tengok movie. cerita the conjuring. so far cerita ni cerita paling seram yg aku pernah tengok kat wayang. ala ala chucky, mcm quarantine pun ada gak tp memang best cerita ni. pergilah tengok. korang takkan menyesal. oh kecuali yg penakut tu :p






in the end tinggal aku ida ngan farah je. kitorang berbuka kat mcD. beli kfc pastu makan kat mcD hahaa sopan betul.




lepas tu balik and sampai umah nak dekat pukul 10. habis.

Iftar with them [:

throwback




22/07/13 - isnin
iftar dengan aom1143A dekat sidec and pergi balik kitorang jalan kaki je muahaha memang first time berbuka dengan classmates ramai2 mcm tu selama aku belajar kat uitm tu. sedih kan? tak sebenarnya hahaa :p


24/07/13 - rabu
iftar bersama rektor dan warga FPP dekat dewan al-kha. ramai yg complain memacam kat omsa padahal omsa handle pengurusan je :/ apa pun agak tak puas hati sbb makanan berbuka tu semua dr dm kps, kolej aku -_- nak buat cane kan. orang dah bagi free tu makan jelah. banyak bunyi pulak kan. and habis iftar, aku saja balik lambat2 sbb hmm sbb hmm




27/07/13 - sabtu
iftar with surians kat rumah rashdan. half of them, nope tak ramai pun malam tu tp still seronok hahaa menu dia sedap2. ayam bbq lamb chop mashed potato spaghetti tapi aku ambek sikit je :( tak stay lama pun, dlm 8:30 aku kena pergi sbb nak balik kampung and oh mak aku ada bagitau, nenek aku tanya pasal aku. dia tanya aku berbuka dgn pakwe ke hahahaha tergelak aku dengar. nenek aku risau sangat pasal aku heh gambar banyak dlm kamera fawamiwa :3

28/07/13 - ahad
iftar with le roommates dekat kfc bandar u. masa tu aku baru balik dr umah and tiba2 roommate aku bbm ajak berbuka kat luar. memang panjang gila line dlm kfc tu tp nasib baik kitorang sempat beli sebelum azan hihi

-