Sunday, 31 May 2015

hmm

tulis pasal hari konvo semalam, teringat hari graduasi masa kat sekolah dulu. dan bila godek2 post dekat blog ni balik, terjumpa video ni.





I miss school life where there's not much to think. where you don't have to be serious all the time. where I don't feel underestimated. how I wish I could turn back time to the era where I don't get hurt as much as I do now.

Convocation Day!

Last two weeks on Wednesday was my convocation day dekat uitm seri iskandar. it was my first time, yelah dulu time graduasi sekolah kejap je sarung jubah and topi pastu kena pass kat orang lain lak pakai. this time, me and my roommate gigih naik ets ke peghak untuk ambil jubah but not on that day la, dua hari sebelum convo day tu. let the pictures tell lah ^^


masa tengah dengar taklimat




saranghae~ some pics from pre-convo

masa dlm diak tu, yaya pandang aku n buat muka sayu. then suddenly she said, 'bebe, kita sama'... i was blur at first but then i got it. both of our fathers werent there to watch us. walaupun we have diff story pasai ayah kami, but yes aku pasti kitorang rasa benda yg sama waktu tu. most of our friends datang dgn mak ayah. terus yaya peluk aku dgn mata berlinang, aku pun jadi sebak lah. aku sebenarnya takmau fikir pasal ayah time tu *not that i forgot abt him* it's just aku taknak rosakkan mood nak konvo tu. tapi tengok yaya mcm nak nangis tu aku pun berlinang la air mata. then we hugged each other, sharing the feels. :')


dalam diak

masa beratur nak ke dewan besar, sempat mata aku mencari kelibat adik2 and makteh. nampak pun! then kitorang pun saling melambai lah dari jauh. knowing that they were there to watch me, baru semangat tu naik sikit hihi masuk ja dewan kami semua jalan atas red carpet wuuu perasaan tu lain mcm, tak dinafikan ada sedikit rasa bangga dengan diri sendiri kerana berjaya sampai ke tahap ni. masa jalan atas red carpet tu para ibu bapa dan tetamu pun masing2 angkat phone dan camera untuk ambil gambar anak masing2. mata aku pun meliar lah cari mama and uwan. since satu kad jemputan hanya membenarkan dua orang tetamu saja masuk, so mama dengan uwan lah yg akan tengok aku naik stage dlm dewan tu. sayang ayah pergi dua bulan awal sebelum aku konvo :') kalau tak mesti ayah yg akan belikan akak bunga kan ayah?




i was a little bit nervous, not that i've never been on stage, also not that im trying to brag here, tapi sebab suasana dia. i mean, this is istiadat konvokesyen. nak nak pulak time tu tengah hot cerita pasal selfie atas stage tu. takut la jugak kot2 aku tersadung ke, kain terselak ke, topi jatuh ke, mcm2 lah fikir time tu.

video


but alhamdulillah, everything went well. after the ceremony, kami sempat juga la bergambar sekelas. lepas tu masing2 dah dgn family masing2. apa-apa pun, congratulations lah kepada teman2 seperjuangan, and thanks juga to all my lecturers untuk semua ilmu yg dicurahkan kat kami. terima kasih kpd semua yang terlibat sepanjang dua tahun setengah aku kat seri iskandar tu.




dan paling takkan dilupakan kepada mama and family especially kepada arwah ayah yg susah payah hantar belajar ke perak naik van, sampai la van tu rosak dan dah dijual pun. truth to be told, ayahlah yg paling banyak berkorban sepanjang aku diploma. bertemankan mama hantar aku tiap2 sem baru, angkutkan barang2 aku naik kolej, jemput aku tiap kali habis semester. topupkan aku, bayarkan bill broadband. how i wish you were there next to mama, tengok akak naik pentas. tapi Allah lagi sayangkan ayah. akak tahu ayah tengok dari atas kan? kakak tahu ayah bangga dgn kakak walaupun ayah tak pernah cakap. kakak rindu ayah sangat2. gambar konvo tak complete takde ayah. tak complete gambar mama cium pipi akak sebab ayah takde nak cium pipi kanan akak. apa pun akak redha, Allah has greater plans untuk kita semua ;') Al-Fatihah.


impian nak anc tak kesampaian so ambek berkat drpd selempang orang hahaha inshaaAllah for degree!


I'm officially an alumni of UiTM Seri Iskandar!

Saturday, 23 May 2015

NEWBIE BLOGWALKING 2015 BY EYRA SAHA

Assalamualaikum and annyeong~~


tengah blogwalking tetiba terjumpa blog baru kak eyra and kebetulan dia ada buat segmen blogwalking so since tengah dlm mood blogwalking ni *sampai dlm satu ayat ada tiga BLOGWALKING* saya pun dengan senang hati join hiks. sebenarnya saya pembaca setia blog kak eyra since zaman ppj dulu mwehehe ntah dia ingat ke tak dekat haku ni ha

anyway, if any of you, bloggers or non-bloggers yang berminat nak join just klik je sini ni okay? cepat tau sebab tarikh tutup dia 30 Mei 2015 ni!! good luck! muah ciked :*

Friday, 22 May 2015

Segmen Blogwalking & Throwback By NaD Dea



Assalamualaikum and annyeonghaseyo~
this is my very first time join blogwalking. selalunya tengok je orang lain buat, teringin juga nak join tapi baru sekarang bebetul terjebak bahaha

okay first of all, kenapa saya (cewah 'saya'. join blogwalking kenalah sopan2 hokayyy :p) memilih untuk menggunakan url blog yang sekarang ni...
to be honest, this is my second blog sebab yang first sudah dihapuskan so that's why blog ni takde followers sobsss dan dah banyak kali jugalah tukar2 url blog sebab seronok. hahaha okay lari topik. coloursthaticantchange tu sebenarnya diambil dari lirik lagu Story of My Life by One Direction. yaaa saya peminat One Direction :3 dan lagu tu sangat sentimental bagi saya.

dan kenapa saya terjebak dalam dunia blogging ni yaaa~ hmm boleh tak saya tukar ciked soalan tu kepada 'bagaimana boleh terjebak'? alaa bolehlah ehh *winkwink* saya start blogging sejak form 5 iaitu pada tahun 2011 sebab terpengaruh dgn classmates lah ni. last2 kan dorang punya blog menyepi dan bersawang. saya sorang je yang gigih blogging sekarang ni -_- tapi takpelah, at least saya jumpa tempat untuk saya bercerita macam2 benda since saya memang suka menulis (: tak menyesal join dunia blogging sebab memang besttt!

last but not least, if any other bloggers yang terbaca entri saya ni dan berminat nak join, boleh klik sini yaaa~ tarikh tutup : 8 Jun 2015 bersamaan dgn hari Isnin.

annyeong~