Sunday, 29 May 2011

betol2...

dia betol2 ke sana..dia betol2 pegi sana..dia betol2 jaoh dr aku..dia betol2 xde kat sini..dia betol2 kat sana..dia betol2 pergi..aku betol2 nmpk..aku betol2 baca sendiri kat wall adik dia..aku betol2 xtaw..aku betol2 sedih..aku ase aku betol2 rindu plak kat dia..aku betol2 nak tngok muke dia skrg ni..

aku betol2 xphm..aku betol2 nk taw..aku betol2 confused..

knape smuenye kebetolan mcm ni..??

aku betol2 nak kan jawapan... .

pic ni tade kene mngene ngn sesape erh.. :)

Saturday, 28 May 2011

He's Getting Too Far ..

is this picture was from pn fatimah jaafar ?? :D


sedeynye..smlm jumaat yg pnoh dgn :( ..bkn aku sorang je yg ase ..kwn2 aku pon turut berduka..hari guru taon ni lgsung xde yg mnarik..emm aku xnk cite kesah sedeh kwn2 aku.. aku nk luah ase terkilan aku (acecey,mcm ape dah ) ..cuti ni x mcm cuti..kls tmbhn suda smestinye dlm schedule..tp aku x kesah sbb aku dpt gunekn pluang tu untk 'mencuci mata' ..ahha ! tp malangnye..plan aku tu x kesmpaian ..
persoalan slame 2 hri dia x dtg skola finally trungkai jua.. ( blaja bm dr mas :) ) ..
aku dpt taw dr sumber yg mrupakan kwn dia..,dia pegi mnunaikn umrah d tnh suci..
hmm..
I knew that I am supposed to be happy ..yelaa.. sape yg xnk g Makkah..bestnye jd dia.. kaya..nk gi mne2 pon bleh..tp.. x syok la cuti ni.. dia spatotnye ade time cuti ni..attend xtra class.. hampanye aku.. huuuhhh~ xpe laa..it's just for a while..aku hrap naek cuti nnti dia da blik n dtg skola..aku tw aku bkn spe2 dia..tp nk wt cmne..kalo dah suke tu.. emm..phm2 jelaa..
to all member aku yg turut besedeh smlm..aku pon sedeh gak kalo korg sedeh..hepy tu bkn slalu.. hmm..sama2 la kita share sadness tu.. kita kan kawan ? hepy kita, sedih kita, sama2 okayy ?? :)


p/s : today was mrs. Menon's birthday . :D

Friday, 27 May 2011

Got the headache

argghhhh....! xtahan aku ngn saket nihh..pening ! pening ! pening ! npe pnyakit ni dtg kat aku..?? xkan migrain kott?? aku x sggup.. ergghhh....nseb baek la cuti 2 minggu..xde laa stress sngt 'coz xde h/w..but cuti2 pon.. ade je projek nk kene settle..add math...perghhh..! mcm ni punye susah jd calon spm nihh..xde istilah 'rahat' lgsung..ingatkan cuti bleh ar nk rilex2 jap..huhh
dgn klas tmbhn lgi..tusyen lg..mmg btmbh pening ar kpale aku..da ar bru je lpas trhantuk kat besi katil td..mmg terbaek..nseb bek x benjol kpale aku..haihh sabo jelaa ~

Wednesday, 25 May 2011

After a few days without blogging...

semalam physics paper 3..no comment..but for sure, phy aku kali ni mmg drop giler..hampehh..x study punya pasal la ni..hmm..btw, sebenarnya aq nak story 'bout hari ni..24 Mei 2011 (hari ni ker?)..tarikh tu da familiar dlm diari hidup aq..yelaa..bila kita da suka kat someone tuu,mesti segalanya 'bout dia kita nak taw, dah taw or ambek taw.. termasuk la aq sendiri..
today was mang2's birthday..
emm..mmg nothing's special sbab kitorang bukannye ade pape ponn..dia pon entah kenal aq ke x..tp dia tetap special bagi aq..da masok 2 tahun lebey pon aq admire dia..hahaa..kelakarnya..alaa..adat r tu..sekolah hanya sekali..time ni laa nak suke org tu, suke org ni..pasni da xde puppy <3 (bak kata amal) ni sume..hehee..tujuan aq mnulis ni sebnanye bkn nk b'falsafah psl mnde ni..
aq nk wish dia..

to my b'day boy..

here, wishing u a day that's as special as u are..i hope u panjang usia, dan murah rezeki..may your day be filled with the warm sunshine of <3 and the bright colours of laughter..i may not be by your side..celebrating your b'day with you..but i want u to know that i'm thinking of u..n wishing u a wonderful birthday...! :) :D
emm..ikhlas ke wishes aq..? hahaa cm copy n paste je. hmm tbh, mmg copy paste pon  muahahaa :P
btw aq hrap kau jmpe org yg ssuai ngn kau dlm rmai2 admirer kau tuhh..or i hope kau dpt be together ngn org yg kau suke..aq pon xtw smpai ble aq suke kau nih..btw aq akn confess kat adk kau pasal smuenye 3 hari b4 spm..11/11/11.. tp aq nk adk kau simpn dlu bnde tu drpd kau..pas da abes spm, kalo adk kau nk gtaw the whole world pon aq da xkesah dah..aq nk kuar dr alam fantasi yg ada kau..kalo ade jodoh,kite jmpe lagi..tp aq ase kau bkn jodoh aq..aq xhrap pon..(pe ckp pasal jodoh ni..??) emm..aq nk tngok dlu spe future husband ida,,(ttibe~) hahaa..i think da too long aq writing nihh..stop kat sni dlu lah..lastly nk ckp,, mang2,kau comel sangat arini..! even kau botak n capang, kau still comel d mata aku..! :D n aq appreciate pertentangan mata kte td. (ta ley blah doee~ ==)

HAPPY BIRTHDAY !
P/s : x dpt nk wat wishes cmni untk mumu n mvmv..huhuu btw happy belated birthday lah kat kowg..hikhik spe soh kowg lahir bln Jan,,hahaa but aq still bleh wat wishes kat meme 24/??/11 nnti..haa!

Saturday, 21 May 2011

nicki minaj tu macam sapa ?

=)

Ask me anything

kenapa harus kapel ?

tmbh dosa

Ask me anything

tinggi berapa ?

174cm :)

Ask me anything

Saya suka! saya suka! (post bikin muntah)

hari ni saya rasa heeeepppppppppyyyyyyyyyy sangat ... nak taw tak.. nak taw tak.. dia duduk seblah saya.. siapa duduk sebla saya ?? siapa lagiiii... dia laa~ dia siapa ?? alaa~ nk taw gak ker..?~ huhuhu malu laa~ dia comel sangat... saya rasa smacam je tadi taw.. malu plak... hihihi~ dia kan.. dia kan... dia ape ?? yelaa~ saya nk gtaw la ni... emmm.... saya rasa dia coollll sangat ..Saya suka dia ?? nk kene kata cemtu ker ?? emm.ntah laa.. saya minat je kott.. minat ngn suka sama ker ? huhu~ npe saya minat dia ?? emm.... sebab... dia... sebab muka dia ade iras2 mumu saya.. .hehehe~ tp saya admit yg dia up sket lah dr mumu saya tu... sket jee.. .btw dia tu photographer taw... lagi laaa mnyerlahkan lagi style dia yg smart tuhh.. awww~ dia bese2 jer.. dia tinggi sket dr mumu saya... bkn saya nk kate yg mumu tu pndek... ishh x lah.. mumu jngn laa trase pulak~ mumu tetap tinggi d hati saya (nk muntah plak~) ..emm.. td mer2 (nama baru untuk dia <3 ) pon datang jugakk.. dia pakai bju kaler hitam... sama mcm saya ..! hahaha saya terlebih excited lak hari ni.. nseb baek lah orang yg saya x suke tu x de hari ni.. kalo tak, bleh mengganggu rasa hepy saya ni... hehh..eh2 kita sambung cerita saya tadi ea.. hikhik.. pastu kan saya terdengar mumu(2) tu berkata-kata.. dia kata ape ?? emm.dia cakap cmni kat kwn sebla kanan dia, ''eh,macam mana nk buat yang ni ea?'' ,wahhhh...! pertanyaan dia tu sangat comel...! dengan suara dia yg superbbb bleh wat saya cair... nseb baek air-cond kat dalam bilik tu agak kuat.. so saya maseh dapat btahan lagi drpd melting kat situ.. huhuu saya rasa malu sendiri pulak.. hahahaa malu tu bkn gedik kan ?? emm.. so kpd ssiapa yg malu2 mcm saya,,dont wory..just keep it up because...



hikhik..tapi agak2 la .. betempat sket kalo nk malu ponn.. xkan nk malu je 24jam kan..? cmne plak nk idop... adoyaii... ponat lak den nulih pnjg lebar ni arr.. ngee~ nk abihkan laa cito den ni.. esok2 lau den aso nk nulih laei,,pndai2 lah den habih en maso tat sini.. *habes kuar loghat negeri :D

Wednesday, 18 May 2011

Chemistry Day !

arini aku tlah bjaye jwb paper chemistry.. yay ! but untk diagnostik yee..hahaa emm,nk kte susah tu mybe paper2 b4 ni lg ssah kott..tp klau nk kte snang tu xde la confident sngt..ape2 pon kali ni aq hrap aq pass or ade improvement la even 1 mrkh pon...


mnaek gak tuhh..

btw..sebnanye i na cite 'bout someone nihh..dia kannn...ngee~ time kat library td..asek temenung je..cm nk nges pon ade gak.. emm,mybe dia ase windu tat 'bantal peluk' dia..hihihihi..mudah2an dia x bce ini...emm,,xpe2..u kann bleh jmpe dia mlm ni...xpyh risau..dia msti dtg nyee~ laen r cite kalo korg sme2 da jnji nk dating tat luau (ni bkn typing error ye ).. hahaa dont be so sad my dear..da gi klinik da ? hoo hoo yelaa. takot nnti lg terok lak ase na 'muntah' tuu...nnti spe ssah ? dia gak yg risau taw..hehee kalo nk jimat soh je dia dokong dr umh smpai klinik..kan comei tu...alahai korang nii~ romantik betolll...hahaa

emm,cmni ar lbey kurg mke dia time tngh rindu td...hihihihihi jangan marah arr :D

Tuesday, 17 May 2011

aku x perasan!! diorang yang tipu !!! benda tu x betul ponnn!!

...[sambung cite]  one day iaitu time aq xdpt datang tuisyen ..disebabkan oleh exam [padahal bukan study sangat pon malam tuhh :p ].. emm,esoknye kawan2 aq yg comel wat cite..konon ade org mention name aq kat tuisyen..perghh.. ingat snang2 r dorang nak 'kencing aku..tp ble da men 'sumapah'2 [hehe amal] jd tergugat lak aq..nak caye x nihh? huhh n since that day laa kaki2 gosip tuh ejek aq ngan ***** ... 




errghhhhhh...! geramnye ngan dorang ni...nape ngan dia...?? dah r scary dia tuhh..(xnak)2 ! kalo ngan kawan dia tu xpe la [hihihi]..hishh..tringat lak time aq duduk dekat2 ngan dia...time tu aq x pnah tfikir lak bnde ni boleh terjadi...haaaa! dah la time tu dia ddk sbaris ,sebla aq je..huuuuuuu~ (+ve thinking)2 faraaa..! dia x ske aq. aq x ske dia. aq xkn pnah bharap bnde ni mmg betol..ckup2 ar aq 4 org yg aq ade..[hehee].. dorg tu mmg ske wat cite..haihh da nme pon kaki gosip.. xpsl2 je aq yg jd mangsa...haiyoo~ lega sket ble da cite kat dlm ni...xde la otak aq srabut cm org kat bwh nii...



hrap xde org bce luahan resahan aq ni...yelaa..supaya dorg tu x nambah2 cite..huhh

Sunday, 15 May 2011

aku yang perasan ? iye ke ??


oh yes memang sangat confused..gara2 mamat kat tuisyen tu punye hal..ni yg nak cite nihh..alkisah..mula2 semua okay2 n baek2 sajaa..tp ble da lme2 tu aq 'ter'perasan yg dia asek dok pusing blakang je especially time dia gelak2 ble cegu wat lawak..pahal lak dia nih ? huhh. tp time tu aq okey agy..maybe dia usha awek dia kot..xsalah aritu dorg cakap dia da ade awek..emm..xpe2..aq xyah nak perasan n worry 'bout that..tp smakin lme smakin kerap lak dia wat cmtuh..xkn la spnjang mse awek dia dok dkat ngn aq...mle2 aq diamkn je dlu..tggu n tngok jap either dia still or stop..malangnye dia mneroskn 'hobi' dia tuh..heshh dia ni..kang teleng bru taw..setelah x dpt mnyimpan perkara ini seorg dri..aq pon cite la kat ida...at first kitorg sme2 mmbuat andaian yg dia usha yunie kott...stat that day aq gtw kat ida, n stat that day la kitorg usha dia sebnanye pndg spe... [story stop kat sni dlu]

Monday, 9 May 2011

Examination with Last Minute Preparation

haiyoo...inilah akibatnya study last minute..hancur! sejarah yg paling syok..baca lain kuar lain..apa yg pasti, redha jea ngn result nanti..bi td pon sama gak..ntah hape aku ngarut..grammar dah memang serabut..harap2 teacher x pening baca essay aku..hahaa..ni pon sempat lagi nak on9 padahal masa yg ada nih boleh di isi dgn study..cehh..macam ar aku akan wat cemtuh..btw aku harap result aku nanti meningkat even 1 markah sekalipon..janji menaik ..keyh la, nak g study..hahaa bajet err..kbye

What do you most appreciate about your mom?

she gave birth to me

Ask me anything

Wednesday, 4 May 2011

Diagnostik buat aku gila!

haluluu...aku tengah cuak nih..sedar tak sedar dah masuk May..ayoyoo..sumpah aku cakap aku memang x start study lagi..entah kenapa ar..rasa malas sesaje..wake up fara! wake up! tinggal lagi berapa hari je untuk aku buat revision..boleh masuk ke? emm..tp aku memang suka study last minit ponn..ini la pangai aku yg jelek bangat..bila da mula exam, memang mampu pasrah jela dgn result nanti..ni baru Diagnostik..belum agi SPM ..huhh ! knpe la aku mention bnde nih...kan da glabah x tntu pasal..huu..da ar exam stat ari sabtu yo..nk xnk tpakse la mlangkahkan kaki ke skola untk mnjwb paper sejarah yg mnjd favourite rmai..huhuu..
btw, lpe lak nk cte psl date sabtu ni..emm,,ade ape ngn 7 May ni ekk ? Is there something special ? hanya org tu je yg taw..hehee kbye baby.

Monday, 2 May 2011

My First Entry :D

emm.. apa nak tulis erk..? heh aku memang slow sikit kalau bab2 perah otak nih.. k la aku try kuarkan apa yang ada dalam kepala otak aku sekarang nih.. erm..ekceli aku tak terniat pon nak buat blog or terlibat dengan benda2 ni semua.. tapi akhirnya aku terpengaruh jugak sebab member aku semua blogger2 famous.. hahaa ayat nak gempak je.. so aku pon sign up lah mende ni..niat suka2 je..taknak serius pon plus aku tak reti sangat pon nak handle mende2 ni..but org mesti tak dapat agak berapa kali aku sign up blog nih..emm..ce teka,ce teka.. hahaa kalau masuk blog yang nih, means da 3 blog.. nak tau tak reason aku buat blog yang baru..??? malu lak nak gitau..tp aku gitau gak lah..snanye aku lupa password aku..hihihii kalau aku still ingat la password untuk both blogs aku yg lama tu mesti aku dah ada 3 blog da sekarang..hahahaa tp aku sendiri pon x hengen nak ada banyak2 blog..yg satu ni pon belum tentu lagi tertengok..hehee emm, aku rasa sampai sini jela post aku yang 1st nih.. pasal aku pon da kering idea nih...hehee bye.