Wednesday, 21 March 2012

Back to the Old Memories~

hey 94's ! da ready nak tau result? :| nak tau tak, time SPM aritu aku jawab kertas BM, BI, MATH, AGAMA, SEJARAH, PHYSICS, CHEMISTRY, BIOLOGY and ADD MATH. so smuanya ada 9 subjek, it means aku jawab 21 papers. bnyk tak banyak tak ? hahaa mcm aku sorg jelaa kan :P so mari kita flashback kisah dulu2. time kita still pegang buku and 'study' :D




so perkenalkan, ni subjek fav aku. Bahasa Melayu :D seriously, kalau aku dpt B, aku rasa down sgt. bkn la nak show off yg aku ni terer bm ke apa en, tp cuba korang pikir, kita org Melayu. hari2 speak in Malay, so suppose to be no problem lah kan? jngn amek hati, I'm just saying. pendapat kita lain2.. (: so untuk taon spm, puan Faridah yg ajar kami bm. eceh, 'kami'.. hahaa tbh, stiap kali kls dia, 25% je yg bg tumpuan. yg lain sume berborak, bgurau senda, yg tido pon ada.. termasuklah aku. tp slalunya aku je yg kena panggil.. "yg blkg tu, baca petikan.." , "yg baju biru tu, baca!" , "haa yg hujung tu, sila bangun" , "nabilla, baca nabilla" haih -__- yg bercakap tak kena panggil pulak.. aku yg cuba fokus ni jugak yg kena panggil.. hahaa klakar la bila ingt balik.. hee aku duduk blkg skali, so mkn dlm kls tu mmg habit la kan.. biskut, kacang, roti, smua ada.. xD ahh I really miss it.. ;') hope aku dpt A+ untuk bm.. hahaa xP




English subject.. hmm tak mnat sgt.. kls yg sgt mngntuk.. tak boleh buat apa2, sbb yg ajar pn Hardeep a.k.a cikgu disiplin.. kami hanya mampu tongkat mata je, n pay attention sbb takut kena panggil. LOL yg slalu kena panggil, anak dia lah, Amal hahaha xD untuk bi paling koman aku target A- lah.. aku speaking pon terbelit lidah :P




Mathematics.. wuu~ Puan Puspa.. dia sometimes serious tp bila dia try melawak, mmg lawak sbb kitorg tak brapa phm apa yg dia cuba sampaikan.. hahaa aku ingt lg buku pink tu.. dia soh siapkan sampai habis tp aku tak pnah mampu nak siapkan.. so kdg2 just copy je dr member terdekat.. t__t




Pendidikan Islam is the best among the best.. aku plg suka time agama, umi ajar mmg best.. hahaa walaupon kls ni plg ramai org tido.. hahaa siot je dorang ni.. tp kalau aku, stiap kali kls agama msti segar n fokus.. ecehhh~ semangat tu dtg kemain.. hahaa A+ for Agama ! LOL




then , sejarah. Puan Maziah.. dia ajar bkn tak best tp kengkadang ngntuk.. n dia slalu dpt tangkap apa yg kitorg buat dlm kls.. contohnya mkn, borak, tengok cermin, gentel jerawat xD etc ... bila dia soh siapkan modul, mmg kopi mengopi tu menjadi amalan laa.. hahaa last2 minute baru gelabah nak siapkan.. takut kena e-disiplin lah kan.. pastu dia suka ckp bnda ni "org sama jelaa yg buat keje.." then dia sebutla nama2 org yg tlibat.. hahaa Puan Maziah ni pon slalu buat org gelak gak dgn lawak spontan dia tu.. hahaa markah sejarah aku slalu tak sekata.. so tak dpt nak ramal laa~




now physics.. hmm ni pon boring jugak.. tataw apa yg aku blaja.. aku phm time tngh revision je, nak dkat2 exam ke apa en, barulah aku phm topik tu psl apa.. hahaa latihan lg hampeh. buku pon bnyk ruang kosong.. sbb slalunya kitorg kena isi modul je n buat experiment.. bila teacher tak dtg, smua horayyy.. hahaa tak payah nak kena turun pegi lab.. LOL remember Pn Lim ? aku pnah try lukis muka dia n selit kat buku teks fizik.. agaknya kat mana la gambar tu skrg ehh? hahaa




subjek chemistry ni pon agak kureng diminati oleh aku.. hahaa aku kalau cikgu cina yg ajar mmg susah nak catch up.. Pn Ong yg ajar.. dia suka ckp "heyyy class.. listen..." wah, rindu nak dengar suara dia ... hahaa subjek ni aku slalu fail.. mmg tak minat tp terpaksa minat demi spm.. huu~ last2 aku realized, best jugak subjek kimia ni sbnanya.. :D




okay, now we gonna talk bout Bio.. kls paling tak diminati ramai sbb cikgu ajar guna LCD.. da lah duduk dlm lab yg samar2 tu, panas plak tu, dngr pulak suara komputer bercerita.. mmg tak ah.. tp time buat experiment paling syok.. hahaa merata je kaki melangkah.. pegi table tu, table ni.. hahaa yg tak best time ada mini exam, da lah tak prepare apa, ttiba kena jwb soalan yg aku rasa mcm tak pnah blaja.. hahaa time tu barulah kantoi, dpt tau sape yg bukak buku sape yg tak.. :P latihan cikgu bg ada la dlm medium size tp dia tak pnah check sbb dia percaya kat kitorg.. hahaa padahal tngk buku.. kosong je.. xD so nak cite psl spm, aku rasa tak confident dgn bio sbb time jwb aritu mmg susah gila soalan dia.. -___- pasrah jelah




Add Math ! hahaa boleh kira brapa kali aku lulus.. takleh bla gila asek fail je.. -_- Pn Rossiati yg ajar subjek ni.. dia ajar da cukup phm, n dia suka duduk dgn student dlm kls.. hahaa kdg2 dia join begosip skali dgn kitorg.. thats y dia boleh tau sape kapel ngn dia tu, kapel ngn dia ni.. hahaa time Add Math mmg bebas gila especially bila dia soh siapkan keje.. kalau dia tngh ajar tu mmg satu kls kena fokus laa.. time buat latihan mmg bersepah.. bila cikgu dtg je, lari pindah tmpt lain.. tak siap keje punya psl.. hahaa harap aku pass Add Math (:

habis smua subjek aku rungkai satu persatu.. hahaa apa pon.. smua benda yg da lpas.. just rewind and flash back to the old memories.. so last but not least, all the best for ya and for myself too ! Allah sentiasa bersama kita (:

Tuesday, 20 March 2012

Followed by Him on 20/03/12 ^___^

wuuu yay !!! finally dah tau knapa asek rasa berdebar-debar je time kerja semalam. heee~




mcm bese, balik2 terus online. around 3:30am, tengok GC tngh follow org. so aku pon tweet tweet tweet dia n sambil2 tu check @connection gak. then finally bila bukak profile dia... POOF !!!




waaa~~~ serious dpt mini heart attack time tu.. hahaa rasa mcm tak percaya.. nasib baik tak menjerit.. xD then check interaction pulak




last skali baru pegi tengok followers aku.. hahaa 100% excited time tu.. he's my 259th follower :D




so lpas tu tak habis2 thanked him for follow back.. serious laa excited gila. tak expect pon dpt follow back dr dia. hahaa




tngh syok2 happy tu en, tiba2 ada lipas lalu kat tepi aku. so aku pon terus naik atas katil. time tu jugak ayah dah tutup suis internet. taktau knapa benda2 yg potong stim tu berlaku serentak. haishhh kacau kacau kacau !

My Old One

hey kawan2 ! wanna share something tp kalau tak sudi takpe, kita boleh cite sorang2. (:




ingat lg tak camera aku yg ni ?




tak ingat takpe. xD disebabkan ayah da belikan camera yg baru, rasa membazir je beli bnyk2 tp x pakai. terfikir nak jual kat mudah.my plus ayah pon da bg green light. aku tanya mcm2 la gak kat Izzat sbb dia ada pngalaman jual bb thru mudah.my. so aku register apa smua smlm.. aku ltak harga rm300.. amek untung sikit, boleh support nak beli bb nanti LOL xP




then today ada missedcall dr unknown num. aku text tanya siapa dia. dia bls 'sony camara' uhh org apa ni eja camera pon cenggitu ? --" balik cite asal, aku tekejut lah gak en, rasa mcm cpt sgt pulak padahal baru je promote smlm.

tp tak kisahlah smua tu. asalkan ada yg nak beli sudah.

Monday, 19 March 2012

Cerita Hari Ini :)

kat umah...

Mama : bila kau nak pegi keje ni kak ?
Aku : alaa, jap lg. kol 2.. (tngh online)

Aku : adoiii.. mls ar nak g keje.. haih (dgn suara yg satu umh bleh dngr)
Ayah : ponteng lah.

Aku : malasnya nak pegi kejeee!!! kan bagus klau bleh benti skrg!
Adik : hahaha kena pegi keje.

after a few minutes...

Adik : aduhhh cptnya Ahad. esok da skolah...
Aku : hahaha padan muka kena pegi skolah :P

dekat carpark...

Aku : tak bleh ke ?
Ayah : tak bleh ah. dia tarik handbreak. nah (bg rm10).. pegi naik teksi...
Aku : -____-

kat PPJ... (petik beberapa scene yg aku ingat)

Aku : (tngh setting meja D1)
Hafiz : weh duit float. (pegi kaunter)
Aku : kat dyana.
Hafiz : weh, duit float !
Aku : dekat dyana lah ! aku bkn cashier.

Izzat : weh, kau buat apa tu ? handover eh?
Aku : haah. tangan keluar.
Dyana : eh, apa.. handover.. tangan melampau.. tangan melebih.. hahaha
Aku + Dyana : (gelak,gelak,gelak) xD

Aku : (tngh clean table D3)
Fitri : nak kad.
Aku : takde. kad cashier ada lah.
Izzat : hai Fara, may I help you ?
Fitri : ceyy... may I help you... hahaha
Izzat : (say something tp aku lupa :P)
Fitri blaa..
Izzat : elelele Fitri... (siot je dia ni -,-)

kat locker...

Aku : (pakai sweater, siap2 nak break)
Yusoff : balik er weh ?
Aku : haah, balik.
Yusoff : banyak kau punya balik !!
Aku : dah tu tanya lagi !

kat tmpt washing...

Aku : (lap cutleries)
Hafiz : weh service, nah. (bg sauce dish)
Aku : (ambek)
Hafiz : lap kat situ laa...?
Aku : ala aku mls ar nak ulang-alik.. lap kat sini kan senang..
Hafiz : eh, kau cuti eh rabu ?
Aku : haah. rabu-khamis.
Hafiz : ye er?..

malam...

Aku : (sapu sapu)
Izzat : eh farah. tak payahlah buat..
Aku : eh asal plak ?
Izzat : yelah, bia nanti aku buat. smlm kau da sapu en ?
Aku : alaa takpe ah.. boring ar..
Izzat : hish kau ni.. aku ckp takyah.. nanti bia aku yg sapu..
Aku : nak sapu gak.. okay2 aku sapu bahagian sini je.. kau sapu seblah sana..
Izzat : haa okay.

beberapa minit kemudian...

Aku : (sapu sapu [section D plak] )
Izzat : farah ! kan aku da kata tayah sapu kan ?
Aku : hee.. alaa bia lah.. da alang2..
Izzat : kau ni.. tinggalkan separuh keje untk aku.. kau ingt aku goyang kaki jelaa. nk soh aku mkn gaji buta ?
Aku : hahaaha mmg pon.. hahaa nanti kau mop lah..
Izzat : apesal kau rajin sgt ni ?
Aku : alaa.. manada rajin.. keje kan...

dpt rm2 tips dr customer terakhir...

Izzat : farah, pegi beli eskem lah kat econsave..
Aku : haa boleh jugak.. kau nak apa ?
Izzat : aku tak kisah lah yg mana2 pon.. kau beli jelaa
Aku : eh tu khairul ?
Izzat : ala tayah la dia tu.. kita dua je..
Aku : haa okay2..

-tamat-

Sunday, 18 March 2012

Opsss!

hahaa so apa yg jd kat twitter hari ni? wuhuu~ malas nak cite panjang, so mari kita bermain dgn gambar. hahaa ayat takleh bla :p disebabkan aku mmg rajin printscreen, aku snap je mana2 yg aku suka :D




woot woot ! sgt bangga kay. hahaa mula2 sebnanya ttww (trending the world wide) tau.. tp aku x sempat nak snapshoot.. hahaa so timeline aku mmg pnoh dgn benda tu jelah :D takpe, dah bese~

then, ada sorg guy ni, he's an enchancer tp minat Cody Simpson gak. everyday aku tengok dia tweet Cody mintak follow back. tiba2 td Cody follow dia. sape yg tak excited kan bila usaha akhirnya berbuah ? hahaa by then time tu terbitlah sedikit rasa jeles dihati, so aku pon tweet jugak




hahaa mmg tak bersungguh aku tweet.. tiba2 time check @connect,




wow okay. time tu seriously mata aku terbeliak mcm nak terkeluar. hahaa tak tipu. then check followers plak, he's on the top. hahaa like what ? tweet skali je babe, terus dpt follow. that time mmg ramai yg tak puas hati.. hahaa



yg ni lg klakar.. hahaa



hahaa mcm2 dorang ni.. aku tak pnah harap pon Cody follow balik sbb aku x brapa minat dia.. :p lainlah minah tanah tu.. hahaa lupa nak gtw.. hai Ida ! Cody Simpson follow aku ! be jelly kay ! hahaa xP
tp seriously, baru tweet terus dpt follow back. yg GC plak, hari2 dok tweet tak pnah pulak nk prasan kewujudan aku -_-

Saturday, 17 March 2012

today~

my God ! knapa ni ? knapa tiba2 aku blank ni ? okay, first of all, sorry kalau entry kali ni mcm merapu tp aku cuba ingat balik apa yg aku nak post. ^time tak online punyalah bnyk benda nak cite^ -_-




wee~ today aku dtg agak awal. n terima kasih sngt2 dkat En. Hakem sbb sudi call aku semata2 untuk remind aku kuar umah awal. mmg terasa sgt dihargai dan diperlukan time tu -____- *sangatsangat* blom sempat aku cuci pinggan ttiba ada call dr ppj, memekik-mekik plak tu dlm phone -,- sabar jelaa.. by then sampai sana dia bkn nak bg aku terus clock in, ada jelah hal dia nk bg aku lambat. tembak guna pizza sauce kang baru tau. huh so lpas ni klau dia call, aku soh adik aku yg jwb. hahaa nak call hari2 pon takpe, klau bleh jd alarm aku sekali. hahaa




nak cite psl org tu.. alahh takde mood ah. tataw knapa dgn dia tu.. mcm pelik je prangai.. da lah tak bcakap langsung ngn aku *itunormal* pandang muka aku pon boleh kira brapa kali -_- ish menyampahlah mcm ni. rasa benci plak bila dia buat mcm tu. aku ada buat salah ke kat dia? hadoiii malas nak pikir. aku tak batak pon la nak suka kat kau. aku takde kacau hidup kau pon kan.. so start skrg, mls nak amek tau psl kau. aku dgn hidup aku, and kau dgn hidup kau. FULLSTOP.




Thursday, 15 March 2012

Mine Is Gone

cucuk thumbdrive kat lappy, terjumpa gambar necktie aku time skolah dulu. da lama snap gamba tu, nak buat knang2an sbb tie tu dah xde ngan aku skrg. dah jual kat org ): serius sedih time org nk beli something yg da lama ngn kita, nak kata takde, terang2 aku librarian kat skolah. so nak tanak terpaksa sedekah kat dia, eh aku soh dia bayar seikhlas hati. mak aku soh bg free je. ah takde makna, aku syg bnda tu. dia da buat aku sedih dgn membeli necktie tu, yg aku pakai since form 2.





masih segar d ingatan, kena pakai tie stiap hari isnin, mmg lah.. takan nak pkai kemeja tanpa tie plak kan ? -,- then time ada majlis2 formal, pon kena pkai kemeja.. tie slalunya adik aku yg ikatkan .. wee~ tak pnah reti nak ikat sendiri eventho ramai yg tolong ajar -_- terimakasih semua kerana sudi mengajar, tp hasilnya mesti ikatan tie tu jd pelik semcm.. -.- then time kat kls aku suka main gulung2 tie tu smpai jd pendek.. hahaa mcm habit tau, eleh bkn ada sape nmpk pon.. -.- dah tu je nak cite stakat ni.

Wednesday, 14 March 2012

21st March ?

are you fcking kidding me? aku JPJ test lah time tu.. aiyoo.. peningnya kpala pikir menda ni -,- mcm2 hal lah.. acano nih ? aku blank dah tiba2.. serious I have no idea nak buat apa.. kalau dpt sesi ptg okay lg.. cuba dpt sesi pagi? woah , tak syok ah.. nak g skolah amek result.. lol *excited.. no I mean here, I really missed my school.. nak meet cikgu2 yg dah bnyk berjasa.. ahh ttiba rindu kat dorang smua.. )':


Tuesday, 13 March 2012

Beza Dulu Dgn Sekarang

time still sekolah, kena bangun awal, lpas subuh tak boleh tido dah..
bila dah kerja, bangun dua jam sblm time masuk kerja. sayang sgt waktu tido.. -__-

time still sekolah, pegi skolah turun tangga.. tunggu lif lambat -,-
bila dah kerja, takpe, tunggu je lif.. lambat inform je manager :p

time still sekolah, klau cuti je kena buat homework, stdy dan sbagainya yg ada kene mngene.
bila dah kerja, klau off day da mmg xde bnda nak buat.. online, tngk tv, mkn tido.. klau dah boring sngt baru kua umh g meroyan kemana-mana

time still sekolah, rehat 20minit je.
bila da kerja, waktu break sejam :D

time still skolah, balik2 je kene kemas umh, lpas tu mkn apa sume. baru bleh online. homework buat mlm :p
bila da kerja, da jarang2 buat keje umh.. balik pon da tngh mlm.. lpas online terus tido..

time still skolah, baju gosok sminggu skali..
bila da kerja, 2 hari skali kena gosok uniform -,-

time still skolah, jarang2 bercakap ngn budak laki
bila da kerja, tak sah la klau tak bercakap ngn budak kitchen.. -,-

time still skolah, dlm sminggu tak update blog mmg tak sah. ada je bnda nak cite :P
bila da kerja, amekkk... dlm sbulan ntah brapa post je yg ada.. takde masa.

time still skolah, online guna pc.
bila da kerja, online guna lappy :D

to be continue... (:

Monday, 12 March 2012

money flies~

wuu~ duit tinggal sikit jew laa dlm akaun. STRESS STRESS.  -__-

just realized muka aku teruk. I repeat, TERUK kay.

just bought a new facial foam from the pharmacy. sangat berharap T3 is just okay. nasib dia xde toner, cream apa bagai. klau tak terfikir gak kat otak aku nak beli. beli, tp TAK PAKAI. -,-

yeah, pegi farmasi pon nak dekat rm20 habis. beli pencuci muka dgn bedak je pon. see ?

SAYA SI BOROS.

Sunday, 11 March 2012

woo~

kay. baru balik dr blog seseorang. click sini kalau nak usha gak. woo.. terbeliak tak berkelip gak la biji mata aku time usha blog dia.. hahaa jeles pon ada dgn apa yg dia ada.. hahaa kay aku patut bersyukur dgn apa yg aku ada skrg.. poster, magz, album, apa lg aku nak? oh yeah, aku nak TIKET konsert dia ! siapa boleh bg ? hahaa I know nobody wont. -__- but patut ke eh aku pegi konsert dia tu ? tak pegi rasa rugi plak, kang mnyesal x memasal.. bkn sng dia nak dtg Malaysia.. klau pegi pon mcm la mak aku bg, membazir duit pon satu hal.. hahaa so, should I go or just forget about it ?